Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
XII. Magyar Zsonglőrtalálkozó Print E-mail
Friday, 02 May 2014 09:13

---- ENGLISH VERSION BELOW -----

Bevezető

 

2014. június 19-21. között rendezzük meg idén a 12. Magyar Zsonglőrtalálkozót, a Magyar Zsonglőr Egyesület éves rendezvényét. A találkozó egy NYITOTT RENDEZVÉNY AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK, gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek. Egy találkozási pont zsonglőrködni tudóknak, tanulóknak és tanulni vágyóknak.

48 óra közös gyakorlás és jó hangulat éjjel-nappal!

Az idei találkozónk kiemelt célja, hogy a széles közönséget és érdeklődőket is beavassuk a zsonglőrködés rejtelmeibe, ezért KEZDŐK SZÁMÁRA is kínálunk órákat.

 

Csütörtök este a 2. Magyar TÜZES SZEMLE kínál látványos programot, ahol magyar tűzzsonglőr csapatok mellett, a héten zajló Nemzetközi Tűzszínházi képzés előadóművészei lépnek fel.

A találkozó másik kiemelt eseménye az idén először megrendezésre kerülő Szakmai Konferencia, mely több előadás által járja körül a CIRKUSZ JELENTŐSÉGÉT A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓBAN, és egyben bemutatja a szociális cirkuszi munkánkat is.  A programra pénteken késő délelőtt kerül sor, majd kora délután a Magyar Zsonglőr Egyesület szociális cirkuszi munkájában érintettek és az külföldi ösztöndíjasainak színpadi műsorával folytatódik.

 

Tavaly született, és hagyománnyá alakítva idén a Challenge Hour ismét színesíti a programot, ahol a résztvevők előre regisztrált zsonglőr kihívásaikat mutathatják be színpadon!

 

A folyamatos gyakorlás és workshopok mellett sor kerül az Open Stage-re - azaz a Nyitott színpadra- , ami bemutatkozási lehetőséget biztosít mindenkinek, aki fel szeretne tűnni új zsonglőr/cirkusz műsorával, vagy csak megmutatná tudományát. A Kombat és Volleyclub remek lehetőség egy egészséges versengésre és a vándorkupák elnyerésére. A Renegade pedig az éjszakai 'ereszd el a hajam', ahova az őrült ötleteket várjuk!

 

Három nap zsonglőrökről, zsonglőröktől zsonglőrökkel … NEM CSAK ZSONGLŐRÖKNEK!

 

Mindenkit várunk sok szeretettel:

Magyar Zsonglőr Egyesület

 

 

---------------------------------------

Helyszín, jegyár, szállás, kontakt:

 

Helyszín:

Az idei találkozónak a Budapest 9. kerületi Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK) ad helyet.

A tornaterem és két kisebb workshop terem éjjel-nappal nyitvatart és várja a gyakorlókat.

http://www.fmkportal.hu/

Megközelítés:
H–1096 Budapest, Haller u. 27.

Térkép:
https://goo.gl/maps/rMg9m

 

Jegyár:

- napijegy: 600Ft

- bérlet 3 napra: 1500Ft

A Találkozó MZSE tagoknak ingyenes!

A napijegy 10:00-22:00 óra között érvényes az adott napra, ezen kívüli időpontokban kizárólag a bérletesek tartózkodhatnak a helyszínen.

A konferencia résztvevői előzetes regisztrációval ingyenesen, vagy a helyszínen, a napijegy megvásárlásával vehetnek részt a programon.

Szállás:
A belépő ára - sem a napi, sem a bérlet - a szállást nem tartalmazza! Szállást a helyszínen lévő kempingben lehet igényelni: www.hallercamping.hu

Hálózsákot és sátrat hozz magadnak!

 

 

Kontakt:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

telefon:

Bosznay Réka - 06 30/703 97 29

 

 

 

---------------------------------------


Program:

Június 19. csütörtök

18:00 Tornaterem nyitás, regisztráció

20:30-22:00 2. Magyar Tüzes Szemle  (helyszín: Kontra Klub - Trafó, Liliom utca 41.)

23:30 Renegade

 

Június 20. péntek

10:00-14:00 Szakmai konferencia 'Cirkusz jelentősége a társadalmi integrációban'

11:00 -13:00 Zsonglőr workshopok haladóknak és beavató órák kezdőknek

14:00-15:00 Színpadon az Etnocirkusz, szőlőskislaki Artista iskola, Pince klub fiataljai (ifjúsági- és szociális cirkuszi bemutató)

15:00-16:00 A Magyar Zsonglőr Egyesület művészeinek fellépése

16:00-18:00 Zsonglőr workshopok haladóknak és beavató órák kezdőknek

20:00 Openstage

22:30 Kombat Kupaforduló

 

Június 21. szombat
11:00 Challenge Hour

12:00-16:00 Zsonglőr workshopok haladóknak és beavató órák kezdőknek

14:00 Volleyclub kupaforduló

18:00 Tornaterem zárás

 

---------------------------------------

Programelemek ismertetője

2. Magyar Tüzes Szemle

időpont: 2014. június 19. csütörtök 20:30 (helyszín: Kontra Klub - Trafó, Liliom utca 41.)

 

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Tüzes Szemle fő célja, hogy a hazai tűzzsonglőrök találkozzanak, megosszák tapasztalataikat és szórakoztassák egymást előadásaikkal, valamint, hogy beinduljon a hazai tüzes fórum, épüljön a közösség.

A program ezen túl remek lehetőség a hazai tűzzsonglőr csapatoknak a bemutatkozásra nagyközönség előtt egy korábbi, vagy akár új tüzes előadással, ahol a hazai tűzzsonglőr élet szakmailag elismert művészeitől értékelést is kaphatnak a produkcióról.

 

A jelentkezés részletei:

-      Nevezési határidő: 2014. május 31. szombat éjfél

-      Az előadás maximális hossza: 8perc

-      A szakmai zsűri jún. 20-án 11 órától szóbeli értékelést ad a produkciókról az FMK-ban

-      Jelentkezés a kitöltött nevezési lap elküldésével az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre, mely ITT érhető el

 

Szakmai Konferencia   ’A cirkusz jelentősége a társadalmi integrációban’

időpont: 2014. június 20. péntek 10:00-14:00

helyszínek: Ferencvárosi Művelődési Ház Szalonterme

 

A szociális cirkusz azt jelenti, hogy cirkuszi eszközökkel végzünk szociális munkát. Az előadások bemutatják ezen fejlesztő és terápiás jellegű munka lehetőségeit, és általában a cirkusz oktatási és szociális területen való alkalmazhatóságát.

Szabó Márton – ’Etnocirkusz’ cirkuszi munka a társadalmilag kirekesztett csoportokkal

Csűrös Dóra – ’Pszichocirkusz’, avagy hetenkénti foglalkozások a Heim Pál gyermekpszichiátrián

Gallyas Veronika – A zsonglőrködés fejlesztő hatása és terápiás lehetőségei

Matild Latrompette – Pickler módszer a cirkuszi pedagógiában

Revita Alapítvány- Munkapiaci kulcskompetenciák fejlesztése a szociális cirkuszon keresztül

 

Színpadon a szociális cirkusz résztvevői és az Egyesület ösztöndíjasai

időpont: 2014. június 20. 14:00-16:00

helyszín: FMK Színházterem

 

A Magyar Zsonglőr Egyesület szociális cirkuszi akciócsoportja rendszeres foglalkozásokat, táborokat tart a Dr. Ámbédkar Iskola tanulóinak Sajókazán, Alsózsolcán, valamint a Pince klub fiataljainak Pesterzsébeten, ahol szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat vonnak be a cirkusz és a zsonglőrködés világába. Az ő rövid előadásaikat láthatjuk színpadon. A műsor második felében az Egyesület művészeti ösztöndíjasai adják elő legfrissebb alkotásaikat, amiket a külföldi partnereinknél töltött idő alatt állítottak össze.

 

Workshopok

A pénteki és szombati napon számos workshop lebonyolítására kerül sor, melynek egy része a jelenlévő zsonglőrök további fejlődését szolgálja, viszont másik részük a zsonglőrködés alapjait segít elsajátítani az érdeklődőknek.

Renegade:

időpont: 2014. június 19. csütörtök 23:30

 

Nyílt színpadi móka. Az előadások helyett itt a vicces, őrült, egyedi trükkök és képességek bemutatása kerül előtérbe....zsonglőreszközzel, vagy anélkül. Készülni ér!

 

 

Open stage:

időpont: 2014. június 20. péntek 20:00

 

Avagy „Nyitott színpad”, ahol lehetőséget kapnak amatőrök és profik, hogy bemutassák és megnézhessük, ki milyen új, ötletes, őrült, technikai, bármilyen cirkusz/zsonglőr műsoron dolgozik mostanság! Remek alkalom, hogy friss műsorod leteszteld közönség előtt!

Jelentkezés az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címen az eszköz megjelölésével, előadásod címével (ha van)!

 

Kombat és Volleyclub kupafordulók:

Évek óta hagyomány már hazánkban is, hogy zsonglőr eseményeinken teret engedünk az egészséges versengésnek. Ennek két világszerte elterjedt játéka a Kombat és a Volleyclub, melynek következő kupafordulói a Zsonglőrtalálkozón kerülnek megrendezésre.

 

Kombat: Harc 3 buzogánnyal, a cél minél tovább levegőben tartani a saját buzogányokat. Természetesen rá lehet segíteni arra, hogy a másik 'véletlenül' ejtsen és kiessen...:)

időpont: 2014. június 20. 22:30

 

Volleyclub: Egyszerűen magyarra fordítva ez a zsonglőr buzogányos röplabda. Adott egy háló, és 2 két fős csapat 2-2buzogánnyal a kezében, a labdát pedig egy 'dobóbuzogány' helyettesíti. Körmérkőzéssel zajlik a kupaforduló.

időpont: 2014. június 21. 14:00

 

Challenge Hour

időpont: 2014. június 21. 11:00

 

A Kihívás Órája egy újszerű programelem, másodszor kerül megrendezésre. A célja, hogy motivációt adjon a jelentkezőknek egy előzetesen általuk választott trükk megtanulására és a Challenge Hour idején való bemutatására a közönség ovációjáért és a sikerélményért cserébe.

Idei újítás a 'Zsákbamacska', ami együtt zajlik a Kihívás Órájával. A program elején a bátor jelentkezők húznak egy trükköt a kalapból, amit a program második felében be kell mutatniuk.

 

 

---- ENGLISH VERSION ----

 

The 12th Hungarian Juggling Convention will take place 19-21 June 2014. The yearly event is organized by The Hungarian Juggling Association. The event is a great opportunity to meet and train, play and learn juggling and circus skills for kids, youngsters and adults – beginners or advanced.

48 hours of practice together, good atmosphere day and night!

 

A special aim of this years convention is to involve the wider audience and those interested in juggling. Therefore various beginners classes will be offered.

 

Thursday night at the II. Hungarian Fire Review Hungarian fire performing formations and participants of the paralelly happening international fire performance workshop will present exciting and very visual shows.

 

The Social Circus Vocational Conference is about the role and possibilities of Circus in social integration. The Association will present its recent work in the field. The presentation late in the morning on Friday will be followed by a performance in the afternoon, brought to you by those involved in social circus work and beneficiaries from abroad.

 

Challenge hour is becoming a tradition this year. Participants try to conquer their juggling challenges on stage. On the Open Stage everyone will have the opportunity to show what they have. The Combat and the Volleyclub are exciting competitions with vagabond cups as prizes. A Renegade – the ultimate favorite of many – is the nighttime let’s get it all out, an arsenal of crazy ideas.

 

Three days of juggling about jugglers, from jugglers, with jugglers... NOT ONLY FOR JUGGLERS!

 

Everyone is warmly welcome:

Hungarian Juggling Association

 

 

---------------------------------------

 

Location, Prices, Accomodation, Contact:

Location:

Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK)

9th district - 1096 Budapest, Haller u. 27.

The gymnasium and two smaller training spaces are open day and night for visitors.

http://www.fmkportal.hu/

Map:
H–1096 Budapest, Haller u. 27.

https://goo.gl/maps/rMg9m

Prices:

daily ticket: 600 Ft

3-day-ticket: 1500 Ft

 

For members of the Association entry is free!

 

The daily ticket is valid between 10:00-22:00 on each day, after that entry is only possible with 3-day-ticket!

The participants of the Conference can take part free of charge with a registration previously, or with buying the daily ticket in the field.

Accomodation:

Ticket prices don’t involve accomodation! A camping is available on site, more info: www.hallercamping.hu

Bring a tent and a sleeping bag.

 


Contact:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

---------------------------------------

 

Program:

Thursday 19 June
18:00 GYM opening, registration
20:30-22:00 2nd Hungarian Fire Review (place: Kontra Klub - Trafó, Liliom utca 41.)
23:30 Renegade

Friday 20 June
10:00-14:00 Vocational Conference 'The role of the Circus in social integration'
11:00-12:00 Fire Safety workshop
11:00 -13:00 Basic and advanced juggling workshops
12:00-14:00 Evaulation of the Fire Review with the jury
14:00-15:00 Youth and social circus performances
15:00-16:00 Performances of the artists of the Hungarian Juggling Association
16:00-18:00 Basic and advanced juggling workshops
20:00 Openstage
22:30 Combat Cup

Saturday 21 June
11:00 Challenge Hour
12:00-16:00 Basic and advanced juggling workshops
14:00 Volleyclub Cup
18:00 GYM closing

 

 

---------------------------------------

 

II. Hungarian Fire Review

21h Thursday 19 June

 

For the second time this year, the Hungarian Fire Review brings together the fire scene of Hungary. The main goal is to build the community, the fire forum, to exchange experiences and to entertain.

Above all, the program is a great oppurtunity for fire performers to present their work at a vocational forum and getting professional feedback.

Details of application:

-      Deadline of application: midnight 31 May, 2014

-      Maximum length of performance: 8 minutes

Vocational Conference

The role of circus in social integration’

10:00-14:00h, Friday, 20 June

Ferencvárosi Művelődési Ház, Salon

 

Social Circus is social work done through circus. The lectures present the potentials of this work within skills improvement and therapy, and the applicability of circus in the fields of education and social work in general.

Szabó Márton – ’Etnocircus’ circus work with socially segregated groups

Csűrös Dóra – ’Psychocircus’, workshops at the child psychiatry of Heim Pál Hospital

Gallyas Veronika – How can juggling develop and improve general skills and be a means of therapy?

Matild Latrompette – Pickler method in circus pedagogy

Revita Foundation - Developing labour market key competences through social circus

 

 

Participants of social circus and beneficiaries of the Association on stage

14:00-16:00h, 20 June

Theatre Hall

HJC’s social circus team offers workshops and camps regularly for the pupils of Dr. Ámbédkar School in Sajókaza, Alsózsolca and at the Pince klub in Pesterzsébet involving youth with a disadvantaged background in the world of juggling and circus. In the second half of this programme, beneficiaries and artists of the Association bring their newest productions developed during their placement at our partners throughout the EU.

 

Workshops

12:00-14:00h, 16:00 -18:00h 20 June and 14:00-16:00h 21 June

There will be numerous workshops on Friday and Saturday. Part of them is for the further development of the jugglers present, the other half of them aims to help newcomers learn the basics.

 

Renegade

23:30h, June 19

An open-to-all on-stage fooling about. Instead of shows, funny, crazy, original ideas are welcome, presenting unique tricks and skills.... Preparing yourself is OK!

 

Open stage

20:00h, 20 June

The Open Stage is a chance for amateurs and professionals to present their newest ideas, the things they are working on. It is a great chance to test your under-process pieces in front of the audience!

Apply on This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail by sending the basic infos of your performance (prop you'll use, name of the show – if it has)!

 

Kombat and Volleyclub Cups

Kombat and Volleyclub are widespread competitive games on jugglers events that for a few years has been a tradition in Hungary too. The next rounds of the Cup will take place at the Juggling convention.

Kombat: A battle with 3 clubs. The aim is to keep the clubs in the air as long as possible. Of course, there is the possibility to ’accidentally’ contribute to the dropping of the clubs of your neighbor...

From 22.30h, 20 June

 

Volleyclub: There is a net, two groups of 2 people with 2-2 clubs, the ball is substituted with a throwing club. The Cup consists of round-games.

From 14:00h, 21 June

 

Challenge Hour

11:00h June 21

The aim of the Challenge Hour is to motivate applicants to learn a previously chosen, hard trick and present it in return of the ovations of the public and the feeling of succes.

Pot Luck is a new thing this year, happening paralelly with the Challenge Hour. Upon start, brave participants draw a trick form a hat and try to realize it later during the programme.

Apply to the Challenge hour on http://hjc14.zsonglor.hu/index.php/programok#challengehour by modify the table!

 

Facebook