Véletlen kép

No images

Erasmus+

A Social Educircation projekt és az oktatói szakképzési programunk (Luxemburg, Berlin, Kassel) az Erasmus+ program keretében valósulnak meg.
Banner
Köszöntjük a támogatást!

Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
Bemutatkozás Print E-mail
Thursday, 03 February 2011 17:01

Szervezetünk, a Magyar Zsonglőr Egyesület 2000-ben alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy pótoljuk a szabadidős hobby zsonglőrködés hiányát, összehozzuk a zsonglőröket és ezáltal terjesszük a zsonglőrködést Magyarországon.

Az Egyesület 1999-ben tartotta első alakuló ülését a kezdő elnökség : Antal Márta (elnök-helyettes), Gallyas Veronika (titkár) és Csongrádi Csaba (elnök) kezdeményezésére.

Alaptevékenységeink:

Honlapot és közösségi oldalt tartunk fent, hogy segítsük az információáramlást a zsonglőrködés és cirkusz témájában.

Létrehoztunk egy zsonglőrjátékokat tartalmazó eszközparkot, amely 40-50 fő egyidejű szórakoztatását, közös játékát teszi lehetővé. Az eszközpark a tagok számára elérhető és kölcsönözhető eseti játszóházak működtetéséhez.

Közösségi eseményeket: hetenkénti klubnapokat, többnapos országos zsonglőrtalálkozókat s egyéb eseményket, pl. nyitott színpadot, zsonglőrfarsangot, zsonglőrkarácsonyt szervezünk.

Értékrendünk:

Legfontosabb küldetésünk a közösségi értékek fentartása és a zsonglőrködés szellemének gondozása, a játék örömének terjesztése. Számos program és lehetőség ezért a nem-regisztrált tagok számára is nyitott.

Szociális cirkuszi tevékenységet is folytatunk, kutatjuk és próbálgatjuk a módszereit. Ennek érdekében hazai intézményekkel és nemzetközi partnerszervezetekkel működünk együtt. Több alkalommal bemutatókat és csoportos foglalkozásokat tartottunk készségfejlesztő és csoportterápiás céllal menhelyen, gyermekotthonban, testi és értelmi fogyatékosok számára.

Az oktatás területén is jeleskedünk: az évek során számos egynapos játszóházat illetve többalkalmas tanfolyamot vezettek le oktatóink. 2003-2007 között az Egyesület delegálta a zsonglőrtanárokat az Alternatív Cirkusziskola számára.

Nemzetközi kapcsolatok és találkozók:

Mint intézmény, hangsúlyt helyezünk a határainkon túli kapcsolatok építésére és a meglévő barátságok mélyítésére. Kapcsolatot tartunk az Európai Zsonglőr Szövetséggel.

Számos nemzetközi projektet bonyolítottunk le az évek során : résztvevőként utaztunk külföldre és Magyarországon láttunk vendégül Európa és világ különböző tájáról érkező zsonglőröket.

Több Nemzetközi Zsonglőr Találkozóra került sor Magyarországon – szerencsére nem kizárólag az Egyesület szervezésében – emellett egyre több magyar zsonglőr bukkan fel a külföldi zsonglőr-összejöveteleken, convention-ökön is, melyekről hírt adunk.

Zsonglőr és cirkuszesemények, workshopok

Külföldi és magyar trénerek közreműkésével workshopokat, önképző foglalkozásokat szervezünk. Nyitottak vagyunk minden olyan esemény és rendezvény felé, ahol bemutathatjuk a játékokat.

Tájékozódunk és hírt adunk zsonglőreseményekről, hogy tagjaink illetve a magyar zsonglőrök részt vehessenek azokon.

Vállaljuk táborok vagy tanfolyamok szervezését, illetve kiegészítő sport- szórakozásként szívesen bekapcsolódunk iskolai- vagy más táborok programjába. Az ilyen foglalkozások célja a gyakorlás, közös tanulás, bármely ügyességi vagy zsonglőr játékkal.

 

Minden alkalmat kihasználunk, hogy megmozgassuk az embereket és bevonjuk őket a játékba!

 

Convention 2016

14. Magyar Zsonglőrtalálkozó
Banner
Idén Törökbálinton! Látszólag óvatosan közelítünk a fővároshoz, de azért annyira távol maradunk, hogy elhatárolódjunk a nagyváros zajától.

Zsonglőr térkép

Banner

Ki van itt?

We have 10 guests online

Facebook