Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
Inspirál Cirkuszközpont - Workshopok
CommandARTe: Mászások workshop Print E-mail
Tuesday, 26 April 2016 10:39

A CommandARTe stúdió tanárai birtokba veszik az új Cirkuszközpont légterét, egy workshop-sorozat keretében, kihasználva a 8 méteres belmagasságot.
Második alkalommal a feljutások, mászások és feltekeredések mozdulatcsaládját ismertetjük meg az érdeklődőkkel. Ha szeretnéd bővíteni az ez irányú tudásod, itt a helyed, ugyanis több éves kitartó munkával mára már több, mint 60-féle feljutásnál tartunk!

Időpont: 2016.05.14. szombat, 14-17 óra között
Regisztráció: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címen
A workshop díja: 6000 Ft/fő

A részvétel regisztrációhoz és a részvételi díj megfizetéséhez kötött.

Részletek a Fb eseményben: https://www.facebook.com/events/1989665027924374/

 
Akrojóga workshop sorozat Print E-mail
Tuesday, 26 April 2016 10:19

Hargitay Réka akrojóga tanár vezetésével indul májustól tematikusan felépített Akrojóga workshop sorozatunk.

Részletek hamarosan!

 
Oktatási- szociális és egészségügyi szakemberek cirkuszi alapképzése Print E-mail
Tuesday, 26 April 2016 09:47

A Magyar Zsonglőr Egyesület 20 órás gyakorlati képzésének célja, hogy 'szociális cirkuszi' munkáját és módszertanát megismertesse minél szélesebb körben a szociális, egészségügyi és oktatási szektor szakembereivel. A megismertetésen túl célunk az is, hogy az érdeklődőket a módszerbe beavassuk, hogy azt később saját munkájukba integrálva használhassák.

szociális cirkusz tartalma, hogy az Egyesület zsonglőr- és cirkuszi oktatói élményterápiaként, és fejlesztő folyamat eszközeként használják a cirkuszi készségek oktatását és a foglalkozások lehetőségét.

A cirkuszi oktatás, és kifejezetten, amikor ’szociális cirkuszi’ tartalmakkal egészül ki, sokféle hátrányos helyzetű és speciális igényű csoportnál ad lehetőséget testi készségek fejlesztésére, közösségépítésre, társadalmi bevonás erősítésére, önhatékonyság erősítésére, mozgáshiány pótlására vagy éppen túlmozgásos, hiperaktív, viselkedészavaros fiatalok/felnőttek/gyerekek körében. Emellett tanulási problémák leküzdését is segíti, csak úgy, mint a diszlexia kezelésének, vagy a szenzoros integráció fejlesztésének kiváló eszköze.

Munkánk megismerhető a következő linkeken:
a Magyar Zsonglőr Egyesület Youtube csatornáján található számos film által (https://www.youtube.com/watch?v=KfyANlOcJ6c)
Facebook-on: 'A cirkusz mindenkié'
illetve http://etnocirkuszpszichocirkusz.blogolj.net/

A szakemberek számára összeállított  20 órás alapképzés gyakorlati zsonglőroktatást jelent, amit kiegészít az oktatási módszerek ismertetése. Elméleti tudnivalók között ismertetésre kerül az európai tapasztalatok és szervezetek bemutatása, kreatív foglalkozások felépítésének, logisztikai hátterének, tanmenetének kidolgozását segítő ismeretek átadása. Emellett a mini cirkuszi bemutatók, koreográfiák építése és jelentősége is bemutatásra kerül.

A képzést vezeti: Gallyas Veronika

 
Fúziós tréning Print E-mail
Wednesday, 30 March 2016 20:26

jelenlét – együttműködés - testtudat

A mozgáson alapuló gyakorlatokon keresztül a jelenlétünket, az éberségünket fejlesztjük, a testen keresztüli kommunikáció lehetőségeit fedezzük fel. Együttműködünk, improvizálunk. Mert a játék igazán komoly dolog. Dinamikus feladatok vizualizációs gyakorlatokkal, jóga, kortárs- és kontakttánc elemek, improszínházas feladatok. Hasznos és szórakoztató. Ajánlott 15 éves kortól, újoncoknak és öreg rókáknak egyaránt, előzetes tapasztalat nem szükséges.
Az órát tartja: Szabó Kisanna, drámapedagógus, esztéta
Időpont: kéthetente szombat 11.00-14.30, első alkalom ápr. 30.
Helyszín: Légtér (Inspirál Cirkuszközpont)
Ár: 2500 Ft
Részletek: https://www.facebook.com/events/258580291158414/